Elma ve yulaflı bisküvi (Vegan)

elmalı kurabiye

yaklaşık 8 bisküvi

Kuru malzemeler
1 3/4 kap (200 g) yulaf unu
1 1/4 kap (150 g) buğday unu
3 çay kaşığı mısır nişastası
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı deniz tuzu

 
Diğer malzemeler
6 yemek kaşığı (75 g) sızma Hindistan cevizi yağı (oda ısısında)
4 yemek kaşığı badem yağı
1 fincan sade soya yoğurdu (veya tercihe göre normal yoğurt)
2 rendelenmiş elma (yaklaşık 1 1/2 kap)

Fırını 230°C’ye ayarla. Kuru malzemeleri geniş bir kapta karıştır. Hindistan cevizi yağını küçük parçalara böl ve badem yağı ile birlikte un karışımına ekle. İyice yoğur. Yoğurt ve elmayı ekle. Hamur biraz ufalanabilir kıvamda olmalı ama tutmalı. Çok kuruysa biraz daha yoğurt ekleyebilir, çok ıslaksa biraz un ile dengeleyebilirsin. 2-3 cm. kalınlığında kurabiyeler hazırla. Yaklaşık 15–16 dakika pişir. Dıştan çıtır çıtır, içten hafif ıslak olmalı. Pişerken eve yayılan muhteşem koku eşliğinde kahveni hazırla. Piştikten sonra, içine ev yapımı marmelat sür, sıcacıkken keyifle ye. Soğuduğu zaman asla bu tadı yakalayamazsın!

tarif için teşekkürler greenkitchenstories.com!
http://www.greenkitchenstories.com/apple-oat-biscuits-vegan-gf/

Leave a comment

Filed under vejetaryen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s