Soba Noodle ve Tofu Salatası

Hafif ve besleyici, yaza özel bir noodle tarifi. Kavun, kesinlikle şaşırtıcı bir etkiye sahip.  Denemeye değer!

Malzemeler

Noodle
4 kişilik noodle
½ kabak (İncecik doğranmış)
2 yemek kaşığı kızartılmış tahin
1 çay kaşığı pirinç sirkesi (isteğe bağlı)
½ limon suyu

Bitkilerle marine edilmiş tofu
200 g sıkı tofu
2 yemek kaşığı z.yağı
1 avuç taze ot (kişniş, maydonoz ya da nane)
3 cm taze zencefil, kıyılmış
Tuz& biber

Sebze & meyve
4 cherry domates
4 küçük brokoli
1 ince dilimlenmiş pancar
4 yemek kaşığı kabuksuz fasulye
2 dilim kavun
2 yemek kaşığı kavrulmuş susam

1 avuç dolusu filiz, servis için (isteğe bağlı – soya filizi, buğday filiz vb. olabilir)

Tofu: Önce tofuyu hazırlayarak işe başla. Zeytinyağı, otlar, zencefil, tuz ve biberi doğra. Tofuyu süz, kurula ve büyük karelere böl. Marineyi tofunun üzerinde gezdir ve yarım saat beklemeye al.

Sebze & meyve: Listede verilen tüm malzemeleri, minik dilimlere böl ve karıştır.
Noodles: Noodles’ı tarife göre haşla. Süz ve soğuk suda durula. Susam yağı, sirke, limon suyu ile karıştır. İnce ince dilimlenmiş çiğ kabakları ekle.
Noodles’ı tabaklara servis yaptıktan sonra, marine edilmiş tofu, sebze, meyveler ve filizlerle süsle, tadını çıkar!

 

Leave a comment

Filed under vejetaryen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s