PATLICANLI SOS

Bu tarifi ilk gördüğümde çok heyecanlandım ve sabırsızlık içinde yapacağım günü bekledim. Hatta diyebilirim ki, malzemeler de bir kaç gün boyunca onları raftan alacağım anı beklediler. Derken, güneşli bir pazar günü bir arkadaşımı öğle yemeğine davet ettiğimde ‘doğru an’ın geldiğini anladım ve bu meze de masadaki renklerden biri oldu.

Lezzetli mi? Evet. Bu kadar zahmete değer mi? Emin değilim. Çünkü bana kalırsa meze kıvamındaki yemekler, 5-10 dakikada hazırlanabilir olmalı ki başka şeylere zaman kalsın. Yine de farklı bir lezzet için, denemeye değer.

Patlıcanlı Sos (ister makarna sosu yap, ister ekmeğe sür)
İşte malzemeler:

½ kg patlıcan
Deniz tuzu
Zeytinyağı
100 gr çiğ badem
100 gr zeytinyağında kurutulmuş domates
¼ kap kuru üzüm
1 avuç nane, fesleğen, maydonoz
1 kaşık sumak

Yapılışı:

180derece
Patlıcanları 1,5 cm.lik dilimler halinde kes ve  tuzla. 15 dakika beklemeye al. Terleyince kurula ve yağlanmış tepsiye diz. 180 derecede 30-35 dakika pişir. Bu arada bademi kavur ve soğumaya bırak. Kuru domatesi yağı ile birlikte rondodan geçir ve içine bademleri ekle. Soğuyan patlıcanlar da eklenince, hazır demektir!

Leave a comment

Filed under vejetaryen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s