Enerji toplarıyla tatlı bir başlangıç

Bu tarifi, yoga arkadaşlarımı yemeğe davet ettiğim gün keşfetmiştim. Vejetaryen bir sofraya şekersiz bir tatlıyla nasıl son verebilirim sorusunun cevabı olarak. Gerçekten çok kolay ve çok lezzetli. Sadece biraz pahalıya patladığını söyleyebilirim; çünkü taneyle satılan iri Medine hurmalarına biraz yatırım yapmak gerekiyor!

Hurmalı ve Hindistan Cevizli Şekersiz Tatlı Topçuklar

İçindekiler:
– 1 kap hurma
– 1 kap hindistancevizi kurusu
– 1 çorba kaşığı ghee (Hindistan’ın saf tereyağı. Evde kendiniz yapabilirsiniz.)
– Fındık&ceviz parçacıkları

Yapılışı:
Hurmaların üzerine kaynar su döküp biraz beklet. Böylece kabukları kolayca soyulabiliyor. Çekirdeklerini çıkar, suyunu sık. Hindistan cevizi, dövülmüş kuru yemiş ve yağı ekle. (Orijinal tarif bu şekilde ama yağsız da oluyor. Ghee yerine tereyağı kullanmak da bir başka seçenek). Rondo ile tüm malzemeyi iyice karıştır ve hamur oluştur. Avucunda yuvarlayarak topçuklar yap ve Hindistan cevizi ile süsle. Buzdolabında dondurduktan sonra, her türlü tatlı krizinin üstesinden gelmeni sağlayacak sağlıklı topçukların hazır olacak!

Leave a comment

Filed under vejetaryen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s